Στις αλλαγές που ανακοινώθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ., την τρομοκρατία και την παράνομη μετανάστευση αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν.Δένδιας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Σε ό, τι αφορά το θέμα της επικήρυξης των τρομοκρατών, είπε ότι υπάρχουν καταγγελίες από τους πολίτες. «Οι δολοφόνοι είναι δολοφόνοι. Το τρομοκρατικό χτύπημα χτυπάει πρώτα τον αδύναμο, τον άνεργο και τον φτωχό. Σε κλίμα τρομοκρατίας δεν γίνονται επενδύσεις» παρατήρησε.

Για την παράνομη μετανάστευση, ο κ. Δένδιας είπε ότι «διαφωνήσαμε με το Δουβλίνο ΙΙΙ, δηλαδή τη λογική των ‘Δουβλίνων’ ότι η χώρα που μπαίνει ο μετανάστης αυτή είναι και αρμόδια. Εμείς λεμε ότι δεν μπορεί να είμαστε αρμόδιοι, πρέπει να υπαρχει κατανομή.»

Δήλωσε δε ότι και η ποιότητα των παράνομων μεταναστών που δέχεται η χώρα «είναι τραγική».

Εξηγώντας, τόνισε: «Ο μετανάστης της Σοβιετικής Ένωσης που παει στη Σουηδία εχει ένα επίπεδο, εμείς αντιμετωπίζουμε μετανάστες απο το Μπαγκλαντές το Αφγανιστάν με μια άλλη κουλτούρα από έναν άλλο κόσμο. Αυτή είναι η δική μας ατυχία.»

Για την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας, ανέφερε ότι η ΕΛ.ΑΣ. φεύγει από την εποχή του «Ηλία του 16ου» και δημιουργεί κατά κάποιο τρόπο το ελληνικό FBI.

«Με ένα προχειρότατο νομοθέτημα του 1984 συγχωνεύθηκαν σε ένα βράδυ αστυνομία και χωροφυλακή, αλλά παρέμενε το μοντέλο της δεκαετίας ’50 και του ’60 του ‘Ηλία του 16ου’. Μακάρι να ήμασταν σε εκείνους τους καιρούς να σφυρίζουμε αμέριμνα και να συλλαμβάναμε τον κλεφτή. Τα πράγματα έχουν αλλάξει.»

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και αν είχε πρόταση από τον Αντώνη Σαμαρά, δήλωσε ότι «έχω αρκετά γεμάτα τα χέρια μου δεν χρειάζεται και κάτι άλλο έχω να ολοκληρώσω τη δουλειά μου».

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231291351