Συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του 27χρονου πακιστανού μετανάστη Σαχτζάτ Λουκμάν από ακροδεξιούς στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με τις καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης των δολοφόνων και συνεχίστηκε με τους μάρτυρες πολιτικής αγωγής. Κατά την κατάθεση του Πέτρου Κωνσταντίνου (ΚΕΕΡΦΑ) προέκυψε δικονομικό ζήτημα και η δίκη διακόπηκε για να αποφανθούν οι δικαστές επ΄αυτού. Το ζήτημα αφορούσε σε ερώτημα της πολιτικής αγωγής σχετικά με τη λειτουργία των Τμημάτων και Γραφείων Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας.

Δυστυχώς κατά την αποχώρηση των κατηγορουμένων από την αίθουσα κάποιοι παρευρισκόμενοι προπηλάκισαν και τραυμάτισαν ελαφρά τον έναν εκ των κατηγορουμένων. Έτσι όταν τελείωσε η διακοπή, η υπεράσπιση κατάφερε να δημιουργήσει εντυπώσεις αποχωρώντας από τη διαδικασία και εξαπολύοντας καταγγελίες για ειλημμένες αποφάσεις, τρομοκρατημένους κατηγορούμενους (“τρομαγμένα παιδιά”), σοβαρές αμφιβολίες για τήρηση της αρχής της δίκαιης δίκης και πιθανή προσφυγή στο ΕΔΔΑ, ανατρέποντας πλήρως το κλίμα που υπήρχε και επιχειρώντας τη θυματοποίηση των δραστών.

Μένει να δούμε αν η κίνηση της υπεράσπισης θα έχει το αποτέλεσμα που επιδιώκει στους ενόρκους και αν τα τα ΜΜΕ θα αδράξουν την ευκαιρία για να αναβιώσουν την αστήριχτη και πολιτικά απαράδεκτη θεωρία των δύο άκρων, που αποτέλεσε την κολυμβήθρα του Σιλωαμ στη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής.

Η δίκη συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στις 31/1.