1738142_2Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι αρχές έπειτα από πληροφορίες που ξύπνησαν φόβους για μαζική απόδραση βαρυποινιτών και τρομοκρατών από τις φυλακές. Απεργίες πείνας, εξεγέρσεις και ένα δεκαθέσιο ελικόπτερο είναι στο «σχέδιο 4 σημείων», των κρατουμένων.

Σε αυτό το συμπέρασμα έχουν οδηγηθεί υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της ΕΛ.ΑΣ., από τα στοιχεία που έχουν συλλέξει. Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», επίδοξοι δραπέτες είναι τα φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», ο Παναγιώτης Βλαστός, ένας ακόμη βαρυποινίτης που δεν κατονομάζεται και μερικοί ακόμη ποινικοί κρατούμενοι. Το σχετικό πλάνο έχει τέσσερα σημεία. Την επικοινωνιακή επίθεση για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των εγκλείστων, απεργίες πείνας και καταγγελίες για στελέχη του σωφρονιστικού συστήματος προκειμένου να χαλαρώσουν τα μέτρα ασφαλείας, συνεταιρισμός μελών των «Πυρήνων» και βαρυποινίτη για την πρόκληση παράλληλων εξεγέρσεων σε όσο το δυνατόν περισσότερες φυλακές προκειμένου να καθυστερήσει η δημιουργία της φυλακής υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό και ο εντοπισμός αδύναμων κρίκων, πριν από τη μεταφορά τους σε αυτή ώστε να επιχειρηθεί ομαδική ή τμηματική απόδραση.

Για αυτό το λόγο έχει στηθεί δίχτυ ασφαλείας από τις αρχές, με την περιφρούρηση των φυλακών Κορυδαλλού από μικτά κλιμάκια βατραχανθρώπων και αστυνομικών, συνεχείς πτήσεις ελικοπτέρων της ΕΛ.ΑΣ. Και του Πυροσβεστικού σώματος, έλεγχο επισκεπτηρίων και επικοινωνιών. Όλα αυτά ως τα τέλη Μαΐου, που αναμένεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στις φυλακές Δομοκού.

Πηγή: iefimerida.gr