Στις 18 Δεκέμβρη, παγκόσμια ημέρα του Μετανάστη, δικάζονται οι δύο χρυσαυγίτες που τον δολοφόνησαν στις 17 Γενάρη 2013

Ο Σαχζάντ Λουκμάν γεννήθηκε το 1986 στο Πακιστάν και βρέθηκε στη χώρα μας πριν 6 χρόνια. Εκείνο το ξημέρωμα ξεκίνησε από το σπίτι του στο Περιστέρι για να πάει στα Πετράλωνα για να δουλέψει στη λαϊκή. Παιδί φτωχής οικογένειας, ο Σαχζάντ Λουκμάν προσπαθούσε με τα μεροκάματα που έκανε να στηρίξει τους γονείς του και τα 9 αδέλφια του στο Πακιστάν.

Οι 2 χρυσαυγίτες, οπλισμένοι με πτυσσόμενο μαχαίρι «πεταλούδα», τον εντόπισαν στις 3 η ώρα τη νύχτα στην οδό Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα και τον άφησαν στον τόπο με ένα “επαγγελματικό χτύπημα”, που θυμίζει αυτό του Ρουπακιά στον Παύλο Φύσσα.

Για κακή τους τύχη τη δολοφονία είδαν περίοικοι που ειδοποίησαν την Αστυνομία που τους συνέλαβε στο Σύνταγμα, ενώ είχαν ακόμα πάνω τους το ματωμένο μαχαίρι, γεγονός που αποδεικνύει την αίσθηση «ασυλίας» που είχαν τις νύχτες στην Αθήνα. Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια του 25χρονου ιδιωτικού υπαλλήλου και του 29χρονου πυροσβέστη, βρέθηκαν άλλες τρεις «πεταλούδες», ρόπαλα, σφαίρες πολεμικού όπλου, σφεντόνες και αεροβόλο, καθώς και μεταλλικά σφαιρίδια, αλλά και προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής.

Τότε η Αστυνομία δεν ερεύνησε τις διασυνδέσεις τους με τους κεντρικούς εγκεφάλους της εγκληματικής οργάνωσης των νεοναζί, τον Μιχαλολιάκο και το Κασιδιάρη, ούτε δόθηκαν οι φωτογραφίες των δολοφόνων στη δημοσιότητα. Τώρα, ένας εκ των δύο δολοφόνων, συνδέεται στην έρευνα των εφετών ανακριτών για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Αν είχαν γίνει τότε τα βήματα για την αποκάλυψη της δράσης των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, ίσως ποτέ να μην φτάναμε στη Νίκαια που κόστισε τη ζωή του Παύλου Φύσσα.

Στις 18 Δεκέμβρη δικάζονται οι 2 δολοφόνοι. Στην Αθήνα, έχουν καταφθάσει η μητέρα και ο πατέρας του Σαχζάντ Λουκμάν για να παραστούν σε εκδήλωση τιμής το Σάββατο 14 Δεκέμβρη και να καταθέσουν στο δικαστήριο. Μαζί τους στην εκδήλωση ο δικηγόρος Ανδρέας Τζίλλης εκπρόσωπος της οικογένειας του Παύλου Φύσσα.

Το γεγονός ότι μετά τη δολοφονία του αλλοδαπού συνανθρώπου μας, η Αστυνομία δεν έπραξε τα δέοντα και δεν άρχισαν από τότε οι έρευνες για τη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής, το γεγονός ότι ο φόνος του Σαχζάντ Λουκμάν έχει περάσει στα ψιλά των ΜΜΕ, αποδεικνύει για άλλη μια φορά τον ρατσισμό που διακατέχει την Ελληνική κοινωνία και τα όργανα της συντεταγμένης πολιτείας. Η απόδοση δικαιοσύνης είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει για να απαλύνει τον πόνο των γονιών του Σαχζάντ Λουκμάν και να δώσει το μήνυμα στους Έλληνες νεοναζιστές ότι πλέον τα ρατσιστικά εγκλήματα δεν θα μένουν ατιμώρητα.

http://www.aplotaria.gr/justice-shehzad-luqman/