Με… αμείωτη ένταση συνεχίζεται η καταστολή στην Ρωσία και οι ομοφοβικές επιθέσεις της κυβέρνησης Πούτιν, λίγες μόνο ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι.
Παρά τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις του Ρώσου προέδρου προς την ΔΟΕ αλλά και την διεθνή κοινότητα ότι οι ομοφυλόφιλοι που θα βρεθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν προβλήματα, οι πράξεις της ρωσικής κυβέρνησης αποδεικνύουν την ακριβώς αντίθετη… κατεύθυνση.

Όπως έγινε γνωστό, η ρωσική αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη ενός ομοφυλόφιλου ακτιβιστή, ο οποίος σήκωσε την σημαία – σύμβολο με το ουράνιο τόξο, στη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την ομοφοβική νομοθεσία και στάση της κυβέρνησης.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Βορονές, 900χλμ μακριά από το Σότσι. Ο Πολ Λεμπέντεφ σήκωσε σημαία με το ουράνιο τόξο, κατά την εμφάνιση της Ολυμπιακής Φλόγας που όπως όλοι θυμούνται είχε ανάψει στις 29 Σεπτεμβρίου 2013 στην αρχαία Ολυμπία.

Με το πέρασμα του λαμπαδηδρόμου ξεδίπλωσε τη σημαία του και άρχισε να φωνάζει συνθήματα περί κατάργησης του ρώσικου νόμου. Οι αρχές προχώρησαν άμεσα στην σύλληψή του, με τον Λεμπέντεφ να οδηγείται στο αστυνομικό τμήμα για να περάσει αυτόφωρο.

Θυμίζουμε πως πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος Πούτιν άφησε και πάλι άναυδη την διεθνή κοινή γνώμη όταν με δηλώσεις του, κατά την διάρκεια εκδήλωσης με εθελοντές των Ολυμπιακών Αγώνων, εξέφρασε γι ακόμη μια φορά τις ίδιες, ομοφοβικές απόψεις.

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε συγκεκριμένα ότι οι ομοφυλόφιλοι θα πρέπει να αισθάνονται «ήρεμοι και ασφαλείς» και υποσχέθηκε ότι δεν θα υπάρχει κανενός είδος διακρίσεων στους αγώνες. Την ίδια στιγμή όμως δήλωσε πως «οι ομοφυλόφιλοι δεν θα πρέπει να εκφράσουν τις απόψεις τους για τα δικαιώματα των gay σε ανήλικους». «Να αφήσουν τα παιδιά στην ησυχία τους»… είπε χαρακτηριστικά.

Η τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι θα πραγματοποιηθεί στις 7 Φεβρουαρίου και ένα μόνο είναι σίγουρο: Ο Πούτιν δεν θα… προλάβει πλέον να πείσει την διεθνή κοινή γνώμη. –
(πηγή left.gr)