D978D6A7DA1FC6E66A6B6A0A9F458EF1Νεκρός βρέθηκε στο κελί του στη Νιγρίτα Σερρών τα μεσάνυχτα της Πέμπτης ο 42χρονος βαρυποινίτης Ιλία Καρέλι που σκότωσε τον 46χρονο υπαρχιφύλακα Γεώργιο Τσιρώνη, με μαχαίρι, στις φυλακές Μαλανδρίνου την περασμένη Τρίτη.

Σύμφωνα με Το Βήμα, ο κρατούμενος μεταφέρθηκε σε κλίμα μυστικότητας στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών στις 15:30 την Πέμπτη.

«Ήταν γεμάτος μώλωπες»
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Καρέλι όταν μεταφέρθηκε στις φυλακές έφερε στο σώμα του εμφανή τραύματα.
Πρόεδρος εργαζομένων στο σωφρονιστικό κατάστημα Νιγρίτας επιβεβαίωσε την πληροφορία, ότι το σώμα του Ιλία Καρέλι ήταν γεμάτο μώλωπες. Τα τραύματα, σύμφωνα με άλλες πηγές, αποδίδονται στην προσπάθεια να αφοπλιστεί ο δράστης της δολοφονίας του σωφρονιστικού υπαλλήλου.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Βήματος,  έχουν σταλεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης φωτογραφίες από τους μώλωπες που έφερε ο Καρέλι στην πλάτη και στο μάτι του.
Πηγές από τις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών αναφέρουν ότι την Παρασκευή το πρωί είχε ειδοποιηθεί γιατρός για να τον εξετάσει.
Στο επίκεντρο των ερευνών των ιατροδικαστών είναι πλέον το αν ο θάνατος του βαρυποινίτη επήλθε μετά τον δεδομένο ξυλοδαρμό του αλλά και ποιός ήταν ο δράστης.

Τι δείχνουν οι κάμερες
Από τα πλάνα στις κάμερες ασφαλείας καταγράφεται ότι μπήκε στο κελί νεοεισερχομένων, όπως προβλέπει ο κανονισμός των φυλακών για αυτές τις περιπτώσεις, στις 20:30. Από τις κάμερες οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κατάλαβαν ότι ο Καρέλι από ένα σημείο και μετά δεν κουνιόταν καθόλου. Φύλακας μπήκε στο κελί του και διαπίστωσε ότι ήταν ακίνητος. Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης σε 17 λεπτά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σερρών όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Αναμένεται ανακοίνωση από το υπ. Δικαιοσύνης για τις συνθήκες θανάτου του.

Πηγή: tovima.gr